چرا تحصیل در ترکیه. |
اگر شما هم همچون ۲۲۴ هزار دانشجوی خارجی که در سال ۲۰۲۱ کشور ترکیه را برای تحصیل انتخاب کردهاند میخواهید از آزمون ورودی ساده ترکیه، تحصیل ارزان در بهترین دانشگاههای ترکیه، بورسیههای متنوع تحصیلی، اخذ مدرک معتبر بینالمللی در اغلب کشورهای اروپایی و آمریکایی برخوردار شوید یا میخواهید در یکی از بهترین رشتههای تحصیلی ترکیه مثل پزشکی در ترکیه، گرایشهای مهندسی، دنداپزشکی در ترکیه، داروسازی، پرستاری در ترکیه و… ادامه تحصیل دهید و براساس استاندارهای بینالمللی معاهده بولونیا به یکی از زبانهای ترکی یا انگلیسی به تحصیل بپردازید. ما در این مطلب به معرفی معتبرترین دانشگاهها و مدارس ترکیه، کلیه شرایط، مدارک و هزینههای لازم برای تحصیل در ترکیه پرداختهایم. موسسه مهاجرتی رهپویان آرتا مطالب مهم و مفید در مورد تحصیل در ترکیه را بطور کامل در اختیار شما دوستان عزیز قرار میدهد
مطالبی که در این مقاله خواهید خواند ؛
مزایای تحصیل در ترکیه
مقاطع تحصیلی در ترکیه
تحصیل در مدارس ترکیه
رشته های پرطرفدار تحصیلی در ترکیه
تحصیل در مقطع کارشناسی ترکیه
دانشگاههای تایید وزارت بهداشت در ترکیه
این روزها بحث مهاجرت و تحصیل در خارج از کشور بسیار داغ است و دانشجویان نه تنها برای تحصیل در مقاطع فوقلیسانس و دکترا مهاجرت میکنند، بلکه بسیاری برای مقطع لیسانس و حتی گذراندن دورهی دبیرستان بهدنبال مراکز خوب و معتبر میگردند. اگر شما هم بهدنبال کشوری خوب برای ادامهی تحصیل هستید .میتوانید کشور ترکیه را انتخاب کنید .جالب است بدانید، در سال تحصیلی گذشته ۳۰ هزار دانشجو از سراسر دنیا برای تحصیل در ترکیه به آن کشور مهاجرت کردند
دلایل انتخاب کشور ترکیه برای تحصیل
فرصتهای آموزشی با کیفیت بالا. ترکیه با رعایت تمام ضوابط و شرایط تحصیل در اروپا و اجرا کردن
پذیرش آسان
برای اپلای مدارک تحصیلی در ترکیه نیازی به مقدمات کنسولگری و احتمال ریجکتی وجود ندارد شرلیط پذیرش آسان میباشد و به دلیل داشتن دانشگاهای زیاد و تنوع در دورهها تحصیل ،هر ساله بالغ بر ۸ میلیون دانشجو از سراسر دنیا در دانشگاههای ترکیه پذیرش میگیرند
تنوع و شرایط فرهنگی در ترکیه
نزدیکی فرهنگ و رسوم میان ایران و ترکیه، ترکیه را به کشوری ایدهآل برای ادامهی تحصیل تبدیل میکند. ایرانیان بسیار زیادی یا در ترکیه مشغول به تحصیلاند یا آنجا کار میکنند. بهدلیل همین دو نکته، بهراحتی میتوانید به زندگی در ترکیه خو بگیرید و در صورت بروز مشکلی هموطنان بسیاری هستند که شما را کمک و راهنمایی کنند. علاوه بر اینها، دانشجویان بینالمللی بسیاری از سراسر نقاط دنیا در این کشور درس میخوانند. بنابراین، در دانشگاههای ترکیه فضای چند فرهنگی و بسیار با نشاط وجود دارد. شما میتوانید از این فرصتت برای آشنایی با فرهنگهای دیگر و پیدا کردن دوستانی از ملیتهای گوناگون استفاده کنید.
ساختمانهای مدرن و مجهز دانشگاهها
دانشگاههای ترکیه به آخرین تکنولوژی روز محهز میباشد و محیطی آرام و مدرن را برای دانشجویان فراهم کرده است
فرصت تحصیل در دو زبان انگلیسی و ترکی
در دانشگاه های ترکیه علاوه بر زبان ترکی میتوان به زبان انگلیسی هم تحصیل کرد.
تحصیل در نزدیک ترین کشور به ایران
نزدیکترین کشور به ایران
کشور ترکیه همسایهی ماست. روابط میان ۲ کشور دوستانه است. این روابط دوستانه در حدی است که ایرانیها برای سفر به ترکیه نیاز به اخذ ویزا ندارند. هردوی اینها جزو ویژگیهای بسیار مهم برای در نظر گرفتن ترکیه بهعنوان یک گزینهی جذاب برای ادامهی تحصیل است.
داشتن دانشگاهای تایید وزارت بهداشت
ترکیه با داشتن بیش از ده دانشگاه تایید وزارت بهداشت میتواند مقصد خوبی برای تحصیل باشد چون بعداز پایان یافتن تحصیل میتوان از مدرک خود در ایران استفاده کرد
مقاطع تحصیلی در ترکیه
در ترکیه هر دانش آموزی باید 12 سال درس بخواند. این 12 سال شامل 4 سال ابتدایی، 4 سال متوسطه و 4 سال دبیرستان است. برخی مناطق دوره متوسطه و دبیرستان در آن ها یکی است. فرستادن فرزند به مهدکودک و پیش دبستانی اجباری نیست و اغلب محلیان آن را انجام نمی دهند ولی ازآنجایی که فرآیند آموزش زندگی در ترکیه به فرزندان را سرعت می بخشد، مهاجران معمولا فرزندشان را در آن ها ثبت نام می کنند
.
آموزش مهدکودک:
مهدکودک در ترکیه از زمان تولد تا سه سالگی کودکان را پذیرش می کند. اغلب محلی ها کودکان خود را به مهد کودک نمی فرستند و در میانشان رواج ندارد. مهدکودک های ترکیه چه خصوصی و چه دولتی، رایگان نیستند. البته برخی شرکت ها و یا ادارات تسهیلاتی ارائه می دهند که شما شهریه را با تخفیف پرداخت خواهید کرد.
ثبت نام در مهدکودک به سادگی پس از گرفتن اقامت امکان پذیر است. ثبت نام در مهدکودک می تواند منجر به این شود که فرزند شما خیلی سریع زبان ترکی را یاد بگیرد و دوران مدرسه را ساده تر سپری کند. بسیاری از مهدکودک ها معلم زبان انگلیسی نیز دارند و فرزند شما می تواند در کنار ترکی انگلیسی را نیز بیاموزد. مربیان مهدکودک در ترکیه به سختی انتخاب می شوند و آزمون های مختلفی را پشت سر می گذارند. بنابراین می توانید از کیفیت آموزشی و روانی فرزندتان در مهدکودک خاطرجمع باشید.
آموزش پیش دبستانی:
کودکان از 3 تا 5 سالگی به پیش دبستانی فرستاده می شوند. رواج این مقطع نیز در میان محلی های ترکیه چندان زیاد نیست ولی به نسبت مهدکودک افراد بیشتری فرزند خود را به پیش دبستانی می فرستند. ساعت پیش دبستانی ها اغلب از 8:30 صبح تا 4 بعدازظهر است. این زمان شامل آموزش، بازی، صرف ناهار و حتی خواب بعدازظهر می شود. گذراندن این مقطع نیز رایگان نیست و شما درست مثل مهدکودک به سادگی با داشتن اقامت می توانید فرزندتان را ثبت نام کنید.
آموزش ابتدایی:
شما می توانید فرزندتان را به مدرسه ای بفرستید که از اول ابتدایی تا پایان دبیرستان را در آنجا تحصیل کند و یا مدارس متفاوتی را انتخاب کند. برخی از مدارس ترکیه مختص یک مقطع هستند و برخی دیگر همه مقاطع را در یک ساختمان آموزش می دهند. دوره ابتدایی در ترکیه 4 سال طول می کشد و این زمان از 5 تا 9 سالگی را در بر می گیرد. آموزش خواندن و نوشتن، ورزش، حساب، تعلیمات دینی اختیاری، هنر و یک زبان خارجه از برنامه های این مدارس هستند.
تعداد مدارس به نسبت جمعیت کم هستند و از همین رو ممکن است هر کلاس جمعیت زیادی مثل 30 نفر داشته باشد، با این وجود فضای کلاس گنجایش این تعداد را داراست. برای حل این مشکل اغلب مدارس ترکیه دو شیفتی هستند. مدارس ترکیه یونیفرم دارند و تکلیف نویسی در آن ها اجباری است. اگر دانش آموز نتواند در امتحانات پذیرفته شود باید سال بعد نیز همان مقطع را بگذراند.
آموزش متوسطه:
این مقطع نیز 4 سال طول می کشد و از 9 سالگی تا 12 سالگی فرزند شما را در برمی گیرد. مواد درسی این دوره شامل: تاریخ، جغرافیا، علوم، هنر، فیزیک، زبان ترکی، زبان خارجه، ریاضی، موسیقی و فناوری است. تعلیمات دینی نیز ارائه می شود که به صورت اختیاری گذرانده می شود. مانند ایران هر درس معلمی جداگانه دارد و در پایان دوره متوسطه یک آزمون سراسری برای ورود به مقطع دبیرستان گرفته می شود. برای انتخاب این مدرسه حتما به تعداد قبولیان مقطع دبیرستان هر مدرسه نگاه کنید
.
آموزش دبیرستان:
آموزش دبیرستان زمانی است که 12 سال تحصیلی دانش آموز به پایان می رسد و در پایان آن یک آزمون برگزار خواهد شد که پس ازآن دانش آموز پیش دانشگاهی را می گذراند و برای دانشگاه آماده می شود. این مدارس درست مثل ایران به رشته های ریاضی، تجربی، انسانی و فنی تقسیم می شوند. ادبیات ترکی استانبولی، ریاضیات، هندسه، تاریخ ترکیه، جغرافیا، شیمی، زیست شناسی، زبان خارجه ازجمله درس هایی است که دانش آموز باید آن ها را آموزش ببیند.
تحصیل در مدارس ترکیه :
مدارس دولتی:
شما میتوانید فرزندان خود را قبل از گرفتن دیپلم برای ادامه تحصیل به مدارس خصوصی یا دولتی ترکیه بفرستید.
چنانچه قصد داشته باشید فرزندان را بهتنهایی برای ادامه تحصیل به مدارس ترکیه بفرستید، باید از مدارس شبانهروزی استفاده کنید. از آنجا که مدرسه شبانهروزی مستقیما قیومیت دانشآموزان را قبول میکنند، بنابراین نیازی به دریافت ویزای همراه تحصیلی ترکیه ندارید. در عوض این مدارس هزینه تحصیل، هزینه خوراک و اقامت دانشآموزان را نیز از والدین دریافت میکنند.
مقدار شهریه این مدارس بالا است. این مدارس سالانه حدود ۲۰ الی ۲۵دلار هزینه دریافت میکنند. برای استفاده از این مدارس، دانشآموز باید بالای ۱۲ سال داشته باشند.
مدارس دولتی ترکیه تعداد زیادی متقاضی دارند، بنابراین باید مراقب باشید تا ثبتنام فرزند خود را به تعویق نیندازید زیرا ممکن است ظرفیت مدرسه تکمیل بشود
در تمام مدارس به غیر از امام هاتیب، حضور دانش آموزان به صورت مختلط می باشد. و البته که یونیفورم هر مدرسه مخصوص خود آن مدرسه می باشد. کتاب های درسی در مدارس به صورت رایگان در اختیار دانش آموزان قرار داده می شود ولیکن کتاب های کمک آموزشی را والدین می بایستی از بیرون از مدرسه تهیه نمایند. در کشور ترکیه حتی مدارس دولتی در ترکیه دارای امکانات آموزشی بسیار بالایی می باشد. و در بسیاری از مدارس سیستم های آموزشی هوشمند وجود دارد.
تحصیل در مدارس ترکیه برای اونهایی که حتی اقامت توریستی ترکیه رو دارند کاملا رایگان می باشد. نکته قابل تامل این می باشد که این درست است که مدارس دولتی به صورت رایگان دانش آموزان را ثبت نام می کنند ولی امکانات آموزشی خیلی خوبی دارند و در بسیاری از این مدارس سیستم های آموزشی هوشمند وجود دارد. برای ثبت نام در این مدارس باید به مدارس موجود در محله مورد سکونت خودتان مراجعه کنید و کارت کیملیک و اجاره نامه تایید شده در شهرداری منطقه خودتون رو هم به همراه داشته باشید.
مدارس دولتی شباهت زیادی به مدارس دولتی ایران دارند. بر اساس مصوبه های آموزش و پرورش ترکیه تمام مدارس دولتی از یک نظام آموزشی مشخص و از قبل تعریف شده باید پیروی نمایند. ثبت نام در این مدارس چه برای شهروندان ترک و چه اتباع کشورهای دیگر که در ترکیه موفق به اخذ اقامت ترکیه شده اند به صورت رایگان می باشد البته لازم به ذکر است تقسیم بندی دانش آموزان در مدارس بر اساس اجاره نامه و محل سکونت آن ها خواهد بود.
به طور یقین مدیر مدرسه یک ارزیابی اولیه رو از فرزند شما خواهد داشت هم در مهارت فرزندتان در زبان ترکی و هم این که چون از یک کشور دیگه به ترکیه رفتید از مواد درسی سال های قبل تا متوجه شوند که آیا فرزند شما آمادگی نشستن سر مقطع مورد نظرتان را داره یا نه .
حالا اگه به زبان ترکی فرزندتون آشنایی نداشته باشه مدرسه به طور یقین اونو ثبت نام نمی کنه حتی اگه اقامت ترکیه رو داشته باشید و یا حتی موفق به اخذ شهروندی ترکیه شده باشید و به شما پیشنهاد خواهند کرد تا یادگیری زبان ترکی فرزندتون تو مدرسه ایرانی درسش رو ادامه بدهد و یک مشکل دیگه هم اینه که مثلا ممکنه فرزندتون تو ایران پایه ۱۰ رو تموم کرده باشه و باید تو ترکیه تو پایه ۱۱ مشغول به تحصیل بشه حتما در ارتباط با درس های دوره ۱۰ ازش یه ارزیابی و تست خواهند گرفت
در ترکیه مدارس دولتی در تمام مقاطع تحصیلی وجود دارند و این تصور که مدارس دولتی از امکانات و کیفیت ضعیفی برخوردار هستند بسیار اشتباه است زیرا که سیستم آموزش و پرورش این کشور بر اساس سیستم آموزش و پرورش اروپا برنامه ریزی شده است.
تحصیل رایگان در مدارس دولتی ترکیه
اگه می خوایید از مدارس دولتی رایگان ترکیه استفاده کنید هم در ارتباط با زبان ترکی فرزندانتون برنامه ریزی کنید و هم در مورد مقطع تحصیلش. چون صرفا بلد بودن یک زبان به معنی این نمی تونه باشه که شخص توانایی این رو داره که درس هاش رو هم به اون زبان بخونه.
یه نکته هم بهتون بگم که در ترکیه مدارس دولتی در تمام مقاطع تحصیلی وجود دارند و این تصور که مدارس دولتی از امکانات و کیفیت ضعیفی برخوردار هستند بسیار اشتباه است زیرا که سیستم آموزش و پرورش این کشور بر اساس سیستم آموزش و پرورش اروپا برنامه ریزی شده است
مدارس خصوصی
اگر به دنبال نمونه ی ایرانی مدارس خصوصی ترکیه هستید باید بگوییم
مدارس خصوصی این کشور شباهت زیادی به مدارس غیر انتفاعی ایران دارند. شرایط ثبت نام در مدارس خصوصی ترکیه به مانند مدارس غیر انتفاعی در ایران می باشد. مدارس خصوصی امکانات آموزشی بهتری به نسبت مدارس دولتی دارند. مثلا در بسیاری از مدارس خصوصی کودکان باید به دو یا سه زبان مسلط دنیا آشنایی پیدا کنند. همچنین هنر، ورزش، موسیقی جزء لاینفک مدارس خصوصی می باشند. و ساعات حضور دانش آموزان در این مدارس به مراتب بیشتر از مدارس دولتی می باشد.
مدارس خصوصی از مقطع پیش دبستانی الی دبیرستان را شامل می گردند. در اکثر این مواقع این مدارس دارای امکانات بسیار خوبی به مانند: استخر شنا، سالن موسیقی و نمایش، آزمایشگاه، و تجهیزات به روز می باشد. البته که کلاس های فوق برنامه علمی و هنری و همچنین برگزاری اردوهای مفصل دانش آموزی از دیگر مزیت های مدارس خصوصی می باشند.
البته برای ثبت نام در مدارس خصوصی ترکیه نیز شرایط خاصی برای اتباع خارجی به مانند داشتن کیملیک کارت در نظر گرفته شده است همچنین از دیگر شرایط لازم ثبت نام در این مدارس را می توان آشنایی به زبان ترکی و در برخی از موارد شرکت در آزمون تومر دانست.مدارس بین المللی در کشور ترکیه
مدارس بینالمللی
بسیاری از موارد مدارس بین الملی در ترکیه شعبه ای از مدارس بین المللی دنیا می باشند. که در اکثر مواقع سیستم آموزشی این مدارس بر اساس سیستم آموزشی مدارس آمریکایی و اروپایی تنظیم شده است. شرایط ثبت نام این مدارس نیز به مانند مدارس آمریکا می باشد.
زبان تدریس مدارس بین الملل معمولا انگلیسی، آلمانی و یا فرانسه بوده و زبان ترکی در کنار این زبان ها به صورت درس های فوق برنامه ارایه می گردد. البته لازم به ذکر است که مدارس بین الملل زیر نظر سفارت و یا آموزش و پرورش کشور دیگر است
.
رشته های پرتقاضا جهت تحصیل در ترکیه
رشتههای پرتقاضای تدریس شده در ترکیه :
این یک واقعیت است که ترکیه به خاطر نزدیکی به آسیا و اروپا، مرکز توجه دانشجویان بینالمللی زیادی قرارگرفته است. بنابراین اخذ پذیرش در برخی از رشتهها پر تقاضا در این کشور بهسادگی امکانپذیر نیست. تعدادی از رشتههای تحصیلی پرتقاضا در ترکیه عبارتاند از:
رشتههای پرطرفدار
تحصیل در رشته پرستاری ترکیه
تحصیل در رشته مامایی ترکیه
تحصیل فیزیوتراپی ترکیه
تحصیل در رشته معماری ترکیه
تحصیل مهندسی کامپیوتر ترکیه
تحصیل در رشته حقوق ترکیه
تحصیل مهندسی صنایع ترکیه
تحصیل در رشته علوم ارتباطات ترکیه
تحصیل مهندسی برق ترکیه
تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه
شرایط اختصاصی پذیرش در هر یک از رشتهها و مقاطع با یکدیگر متفاوت است. بهعنوان نمونه اگر قصد دارید برای دریافت کارشناسی در ترکیه اقدام کنید، باید ابتدا از دبیرستان فارغالتحصیل شده و یا در شرف فارغالتحصیلی از آن باشید.
مدارک لازم جهت پذیرش در دوره کارشناسی در دانشگاههای ترکیه
فرم درخواست پذیرش
دیپلم دبیرستان (یا مدرکی که نشان میدهد شما فارغالتحصیل شدهاید)
سوابق تحصیلی
نمره آزمون تافل
پرداخت هزینه درخواست (۳۵-۱۰۰ دلار آمریکا)
گواهی تأیید اینکه شما در یک آزمون خارج از مدرسه متوسطه موفق شدهاید. (بهعنوانمثال SAT 1، لیسانس بینالمللی، لیسانس ملی و غیره)
شرکت در آزمونهای ورودی به دانشگاههای ترکیه
لیست دانشگاه های ترکیه به ترتیب رنکینگ جهانی
دانشگاه بیلکنت(اطلاعات بیشتر) (Bilkent Universitesi)
دانشگاه بغازیچی(اطلاعات بیشتر) (Bogazici Universitesi)
دانشگاه حاجت تپه(اطلاعات بیشتر) (Hacettepe Universitesi)
دانشگاه کوچ (Koc Universitesi)
دانشگاه فنی خاورمیانه(اطلاعات بیشتر) (Middle East Technical University)
دانشگاه سابانچی(اطلاعات بیشتر) (Sabanci University)
گروه ب (خوب):
دانشگاه آنکارا (Ankara University)
دانشگاه کانکایا (Cankaya University)
دانشگاه چوکوروا (Cukurova University)
دانشگاه دوکوز ایلول (Dokuz Eylul University)
دانشگاه اژه(اطلاعات بیشتر) (Ege University)
دانشگاه ارجیس (Erciyes University)
دانشگاه قاضی (Gazi University)
دانشگاه فنی استانبول (Ianbul University)
دانشگاه استانبول (istanbul university)
دانشگاه کاربوک (karabuk university)
دانشگاه مارمارا (Marmara University)
دانشگاه فنی یلدیز (Yildiz Technical University)
گروه ج (متوسط):
دانشگاه آکدنیز( Akdeniz University)
دانشگاه آنادولو( Anadolu University)
دانشگاه آتیلیم (Atılım University)
دانشگاه باهچه شهیر (Bahçeşehir University)
دانشگاه اسکی شهیر ( Eskisehir Osmangazi University)
دانشگاه آیدین استانبول ( Istanbul Aydin University)
دانشگاه بیلگی استانبول (Istanbul Bilgi University)
دانشگاه گلیشیم استانبول (Istanbul Gelisim University )
موسسه فنی ازمیر( Izmir Institute of Technology)
دانشگاه اقتصاد ازمیر ( Izmir University of Economics)
دانشگاه کادیر هاس (Kadir Has University )
دانشگاه کوجالی (Kocaeli Univerity )
دانشگاه کاراتای (KTO Karatay University)
دانشگاه اوندکوز ماییس (Ondokuz Mayis University )
دانشگاه اوزیگین (Ozyegin University)
دانشگاه رجب طیب اردوغان (Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi )
دانشگاه ساکاریا (Sakarya University )
دانشگاه سلجوق (Selcuk University )
دانشگاه اولوداغ (Uludag University )
دانشگاه قاضی انتپ (University of Gaziantep )
دانشگاه یدی تپه (Yeditepe Universit )